Priznanja za kvalitet i umeće
Posted by admin on 06.06.2013. 13:40
IMG_6257.jpg
Na sedmim "Danima Jagode", manifestaciji koja je u nedelju 2. juna održana u Gredetinu, stručni žiri u sastavu profesor dr Radisav Blagojević, profesor dr Dragoslav Cvetković i magistar Vlada Božić, za najbolje izložene plodove u konkurenciji stonih sorti prvo mesto dodelio je...

Extended News
Na sedmim "Danima Jagode", manifestaciji koja je u nedelju 2. juna održana u Gredetinu, stručni žiri u sastavu profesor dr Radisav Blagojević, profesor dr Dragoslav Cvetković i magistar Vlada Božić, za najbolje izložene plodove u konkurenciji stonih sorti prvo mesto dodelio je Snežani Miljković iz Gredetina, opština Aleksinac, za sorte "samba", "salsa" i "sonata", drugo mesto pripalo je Božidaru Marinkoviću iz Gadžinog Hana, za sorte "kleri" i "sirija" i Dušici Milenković iz Nozrine, opština Aleksinac, za sortu "asia", dok su treće mesto osvojili Ljubiša Antić iz Gabrovca, grad Niš, sa sortama "medena" i "dora", Miroljub Prokić iz Kovanluka, opština Merošina, za sorte "medena", "kleri" i "figaro" i Petrović Časlav iz Malog Drenovca, opština Aleksinac, sa sortom "asia".
IMG_6257.jpg

U kategoriji proizvođača industrijske sorte "zenga zengana" prvi je Miloš Novković iz Gredetina, opština Aleksinac. Žiri je u ovoj grupi dodelio i dva druga mesta: Novici Vasiljević iz Merdžalata, opština Svrljig i Aleksandru Novkoviću iz Gredetina, opština Aleksinac, dok su treći Slobodan Stevanović iz Gredetina i Slađana Anđelković iz Kormana, opština Aleksinac.

Priznanje za najuređeniji štand na Manifestaciji dobio je Bojan Todosijević iz Zalogovca, opština Varvarin.

Predstavnici Danskog Programa podrške razvoja privatnog sektora u oblasti voćarstva i bobičastog voća u Južnoj Srbiji "Fruits & Berries" i Udruženja "Jagoda" iz Gredetina, nakon obilaska zasada, dodelili su nekoliko priznanja. Domaćinstvu Dušice Milenković iz Nozrine za postignuti kvalitet u proizvodnji jagoda na području opštine Aleksinac u 2013. godini, domaćinstvu Kristijana Pavlovića iz Žitkovca za doprinos u širenju savremene proizvodnje na području opštine Aleksinac i gazdinstvima Gorana Dinića iz Žitkovca i Zlatka Matešića iz Vakupa za postignute izuzetne rezultate u proizvodnji jagoga. Božidaru Marinkoviću iz Gadžinog Hana pripalo je priznanje za postignute rezultate u plasteničkoj proizvodnji jagoda i Milošu Novkoviću iz Gredetina priznanje za aktivnosti u očuvanju proizvodnje industrijske jagode "zenga zengana".